dolguDolgu Nedir?

Geçici ya da yarı kalıcı bir maddedir. Ciltte meydana gelen sarkma, kırışıklık ve izleri gidermek için kullanılır. Cilt altına zerk edilerek uygulanır. Zamanla ciltte kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle boyun, göz, ağız gibi bölgelerde kırışıklıklar ve sarkmalar oluşur. Yüzün orta ve alt bölgelerine sarkma ve kırışıklıklarda dolgu kullanılabilir. Dolgu enjeksiyonu uygulaması dudağa daha dolgun ve genç görünüm kazandırır. Ciltte bulunan akne ve derin yara izlerini gidermek amacıyla uygulanabilir.

Dolgu Nasıl Etki Eder?

İnce bir iğneyle ciltteki düzeltilecek kısma dolgu maddesi zerk edilir. Bu madde kırışıklıkların altını doldurarak düzeltici etki gösterir. Yüzde bulunan sarkma problemlerinde yüze dolgunluk kazandırarak sarkmayı giderir. Ciltte yenilenme sağlayan dolgu maddesi eridikten sonra da etkisini korur.

Gözaltı Işık Dolgusu Ne İçerir?

Avrupa ve Amerika ülkelerinde gözaltı ışık dolgusu uygulama alanına konulmuştur. İşe yarar sonuçlarından sonra ülkemizde de sıklıkla uygulanmaktadır. İçeriğinde insan sağlığını riske atacak herhangi bir bileşen bulunmamaktadır. Yan etkisi bulunmayan sağlıklı ve hızlı bir tedavi yöntemidir.

Gözaltı Işık Dolgusu Yaptırmanın Faydaları Nelerdir? 

Göz altı morluklarından kurtulmak isteyenler bu uygulamadan faydalanabilir. Geçici değil kalıcı çözümler içermesi nedeniyle tercih sebebidir. Yaşlanmaya bağlı nedenlerle oluşan kırışıklıklar da bu yöntemle azaltmaktadır. Güneş lekeleri ve istenmeyen cilt lekeleri de bu teknikle yok edilmektedir. Göz altı torbaların kademeli bir şekilde azaltılması da mümkündür.

Gözaltı Işık Dolgusunun İçeriğinde Neler Var? 

Tıp alanında kullanılan hyaluronik jel göz altı dolgusunun içeriğinde yer alır. Bu, vücudun kendi ürettiği doğal bir kimyasaldır. Bu nedenler alerjik etkilere kesinlikle yol açmaz. İçerikte yer alan bir diğer madde poly vitamin adı ile lanse edilir. Bu vitamin hücrelerin daha hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlar.

Gözaltı Işık Dolgusu Kaç Seans Sürer? 

Kişiden kişiye değişen seans süreleri mevcuttur. Şikayetlerin ölçeğine ve cildin yapısına göre seans süreleri değişmektedir. Genellikle 3 ile 6 seans süresi arasında süreleri değişmektedir. Öncelikli olarak randevu almak ve ön muayeneden geçmek şarttır. Haftalık olarak uygulanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Sadece kadınlara değil erkeklere yönelik de uygulanmaktadır. Seanslar on beş – yirmi dakikalık periyotlarda tamamlanır. Hasta, işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmez.

Göz Altı Işık Dolgusu İşlemi Uygulaması Nasıl Yapılır?

Cilt yüzeyinde yoğun nem kaybı gözaltı morluklarını ortaya çıkartmaktadır. Bu durum kişinin daha yorgun ve yaşlı görünmesine neden olur. Morluklar için gelişmiş bir yöntem; gözaltına ışık dolgusu idealdir. Bu yöntem oldukça kısa ve etkili sonuçlar vermektedir. Acısız şekilde lazer operasyonla yapılan uygulama estetik bir müdahale çeşididir.

Uygulama için bölge öncelikle antiseptik solüsyon ile tamamen temizlenir. Lokal anestezi yapılarak uygulama işlemine başlanır. Ardından kanüller sayesinde dolgu gözaltı bölgesine aktarılır. Bu şekilde gözaltı bölgesinde yoğun hacim artışı sağlanmış olur.

Uygulama yaklaşık 30 dakika kadar sürmektedir. Kalıcılık durumu ise genellikle 1 seneden fazladır. Her sene bu işlem yapılarak, kalıcılık durumu da artırılabilir.

Tamamen ışık dolgusu ile yapılan uygulama risk açısından da zararsızdır. Lazer ile yapılan uygulama sayesinde operasyon acısız şekilde tamamlanır. Lazer ışınları gözaltını doldurarak, bu bölgede boşlukları doldurur. Bu sayede hem gözaltı morlukları giderilir hem hacim sağlanır.

Gelişim çağını tamamlayan her birey bu lazer tedavisinden faydalanabilir. Yalnızca hamileler ve emziren bayanlar için uygulama önerilmemektedir. Uygulama esnasında herhangi bir gözaltı enfeksiyonu varsa uygulama yapılmaz. Enfeksiyon durumu geçtikten sonra ışık dolgusu için işleme başlanır.

Uygulamadan hemen sonra sıcak su göz ile temas ettirilmemelidir.  Genellikle doktorlar işlemden sonra buz ile şok etkisi yaptırmaktadır. Ayrıca, uygulamadan sonra göz bölgesine kimyasal maddeler de temas etmemelidir. Bu durumların haricinde ışık dolgusunun risk durumu oldukça azdır.

Neden Dudak Dolgusu Yapılır?

Adını sık bir şekilde duyduğumuz dudak dolgusu özellikle bayanların tercih ettiği şekilli ve daha dolgun dudaklara sahip olmak için yapılan bir yöntemdir. Dudak dolgusunu yaptırmak isteyen genellikle genç yaştaki bayanlardır. Ve dudak dolgusu yaptırmak isteyen kişiler dudaklarının dolgusundan ve şeklinden memnun kalmayanların tercih etmiş olduğu kişilerdir. Ayrıca zamanla kişiler yaşlandıkça dudaklarda kırışıklıklar ve sarkmalar artmaya başlar bu durumdan kurtulmak isteyen bu yaştaki kişilerde bu tedavi yöntemini tercih ediyor.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu uygulamasına başlamadan önce yüzün yapısı incelenir. Yüzün genel yapısına uygun bir dudak tasarımı hazırlanır. Dudak kenarında sarkma varsa; dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilir. Dudağa sürülen anestezik krem enjeksiyon işlemini acısız hale getirir. Dolgu maddesi enjekte edilen bölgeye hacim verilir. Uygulama ortalama olarak 15-20 dakika sürer. Basit ve ağrısız bir işlemdir. Dudağa hacim ve estetik görünüm vermek için uygulanır.

Dudak Dolgusu Uygulaması Sonrasında Ne Kadar Sürede İyileşme Sağlanır?

Dudak dolgu uygulaması kısa sürede tamamlanır ve kişisel aktiviteler kaldığı yerden devam edebilir. Dolgu işleminin ardından en sık yaşanan sağlık sorunu ilgili bölgede yaşanan şişkinliklerdir. Bu durum birkaç gün içerisinde tamamen yok olur. Şişkinliğe eşlik edecek morarmalar ise doktor tavsiyesine uygun olarak kullanılacak krem ve masajlarla kontrol altına alınabilir. İşlemin ardından ilk 1 hafta boyunca dudakların ihtiyaç duyduğu nem dengesinin korunması iyileşme için aranan şarttır.

Dudak Dolgusu Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Uygulama yapılmadan üç gün önce kesinlikle alkol alınmamalıdır.

Uygulamadan önce herhangi bir ilaç kullanılıyorsa doktora bilgi verilmeli ve aspirin, naproksen, ibuprofen, warfarin ve coumadin gibi ilaçlar uygulama yapılmadan 2 hafta önce kesilmesi gereklidir.

Uygulama yapılacak bölgede herhangi aktif uçuk enfeksiyonu olmamalı.

Uygulamadan 2 hafta önce yeşil çay, balık yağı, ginseng, gingko, ekinazya, C ve E vitamini içeren maddeler kullanılmamalı.

Dolgu Malzemeleri Nelerden Oluşur?

Cilde uygulanan dolgular daha genç bir görünüm sağlarlar. Bununla birlikte yüz hatlarının oturmasına da yardımcı olurlar. Keskin yüz hatlarına sahip kişiler dolguyu tercih edebilirler. Keskin ve sivri noktalarda yapılan dolgu uygulaması yuvarlak bir ifade sağlar. Dolgular geçici yarı kalıcı ya da tam kalıcı olabilir. Dolgu malzemeleri kalıcılık durumuna göre tercih edilir. Aynı zamanda uygulanan bölgeye göre malzeme değişiklik gösterir. İnce çizgiler üzerine, çukurlar üzerine ve kalın kırışıklıklar üzerine uygulanan maddeler farklıdır. Dolgu malzemeleri tamamen tıbbi amaç için üretilmiş olmalıdır.

Geçici ve Yarı Kalıcı Dolgular

Kalıcı olmayan dolgu malzemelerinden en sık kullanılanı hyalüronik asittir. Bu madde NASHA adı ile de bilinen bir şeker zinciridir. Vücutta ortalama 6 ay içinde parçalanmaktadır. Bu sebeple geçici dolgu maddesi olarak bilinir. Radiesse maddesi ile yapılan dolgular yarı kalıcı etkiye sahiptir. Kişinin isteğine göre ince kusurlarda kullanılabilir. Aynı zamanda hat belirginleştirme için de idealdir. Uygulamadan 1 hafta sonra tam olarak oturur. Cilde alerjen etki yapmaz. Aqualift maddeleri ile yapılan dolgular da yarı kalıcıdır. Hidrofilik jel içeren bu malzeme dudak ve burun çevresi dolguları için uygundur.

Kalıcı Dolgular

Bioalcamid adı verilen madde ise kalıcı dolgu olarak bilinmektedir. Bu maddeler genelde yüzdeki büyük kusurlar ve derin boşluklar için kullanılmaktadır. %96 su içeren madde cilt dokusunda hapsedilmektedir. Artecoll de kalıcı özellikteki cilt dolgu maddelerinden birisidir.

Estetik Amaçlı Dolgular Hangi Bölgelerde Kullanılır?

Geçen uzun yıllar neticesinde cilt üzerinde sarkma ve kırışıklıklar oluşur. Bu sorunların düzeltilmesinde estetik dolgu maddesi oldukça iyi sonuçlar verir. Estetik amaçlı kullanılan dolgular çeşitli bölgelerde iyi sonuçlar vermektedir. Genç ve güzel görünmek isteyenlerin tercih ettiği bir uygulamadır. Estetik dolgunun uygulandığı bölgeler;

– Burun kanatlarından dudak köşelerine doğru inen kırışıklıkta
– Sivilce ve yara izlerinin giderilmesinde
– Kaş arasında meydana gelen çizgilerde
– Kaşlara istenen şeklin verilmesinde
– Yüzde oluşan sarkmaların giderilmesinde
– Burun kaldırmada ve şekillendirilmesi işleminde
– Dudak şekillendirme ve dolgunlaştırmada
– Dudak çevresinde meydana gelen kırışıklıklarda
– Çene hattının düzeltilmesinde
– Ağız kenarından çeneye doğru uzanan sarkma çizgisinde
– Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesinde güvenle uygulanmaktadır.